Proiect

DaDar a ajuns la final

Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ a ajuns la final. În cadrul ultimei etape, echipele celor patru școli s-au duelat, ieri, la Școala Gimnazială „Virgil Calotescu“ Bascov, într-o întrecere de dezbateri. Tinerii au argumentat pro și contra pe tema egalității de șanse pe piața muncii, dar și în politică. La final, câștigători au fost elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu“ din Pitești care vor merge GRATUIT, alături de IDEE în tabără, în luna august.

Da...dar...

„Daaa....ideea ta este una bună și o respect, dar...pe de altă parte, eu susțin că...“

Fără discriminare de gen la școală

Femeile din Coreea nu au voie să facă sushi pentru că au mâinile prea mici. Așadar, doar bărbații au dreptul să prepare sushi în această țară. Am aflat această informație de elevii din grupul țintă din proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“. Și nu a fost singurul exemplu pe care elevii de gimnaziu l-au dat pe tema discriminării de gen. Au știut și ce sunt stereotipurile și prejudecățile, iar la finalul atelierului s-au pregătit pentru concursul de dezbateri.

Despre comportamente de risc...cu elevii de gimnaziu

Care sunt principalele comportamente de risc care îi pot afecta pe elevii de gimnaziu, care sunt consecințele lor fizice și emoționale și cum se poate ajunge la abandon școlar? Am încercat să aflăm răspunsurile împreună cu elevii școlilor partenere în proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“.

IDEE, premiată pentru implicarea în educație

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (IDEE) a fost premiată de Ambasada Franței la București în cadrul unui apel la proiecte destinate societății civile, implicate în susținerea drepturilor și libertăților copiilor.

„Creşterea calităţii învăţământului matematic şi ştiinţific preuniversitar prin informatizarea concursurilor de masă – ICOM” (POSDRU 17/1.1/G/37412)

• PROIECT IMPLEMENTAT DE EDITURA SIGMA SRL PRIN PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL PENTRU  DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE 2007 – 2013

Antet proiect mic

Titlul proiectului - „Creşterea calităţii învăţământului matematic şi ştiinţific preuniversitar prin informatizarea concursurilor de masă – ICOM”; Contract: POSDRU 17/1.1/G/37412