S-a dat startul înscrierilor la cel mai mare concurs internațional de matematică din lume

28.11.2023. 

Comunicat de presă

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) vă anunță cu plăcere că s-a dat STARTUL înscrierilor la Jocul-concurs internațional Cangurașul matematician pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV. Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul este cel mai mare din lume, el organizându-se în peste 90 de țări, inclusiv România. Problemele sunt elaborate de echipe internaționale. În România, Cangurul se desfășoară în limbile română și maghiară. Data la care se va susține Cangurașul matematician pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV este 15 decembrie 2023.

Matematica poate fi distractivă și de folos! O vizită la muzeu, la circ sau în parc pot fi tot atâtea prilejuri în care copiii descoperă faptul că matematica are aplicații practice, la tot pasul, și că fiecare soluție la o problemă de matematică este de fapt o soluție la o problemă din viața noastră cotidiană.

Cadrele didactice sunt invitate să se înscrie pe https://stars-org.net/ ca organizatori ai centrelor de testare Cangurul din școli. Organizatorii centrelor de testare se vor ocupa de înscrierea elevilor, prezentarea și desfăşurarea concursului și vor transmite telefonic, online sau prin e-mail numărul de elevi înscriși pe clase.

Cum se va susține jocul-concurs?

Concursul se va susține în două moduri:

- offline, cu reviste tipărite, trimise la cererea participanților

Organizatorul centrului de testare poate opta fie să primească reviste tipărite pentru elevii înscriși în centrele de testare din școli, fie să multiplice materialele în centrele de testare. Înscrierea elevilor va avea loc până la data de 4 decembrie 2023.

Pe foaia de răspuns elevii vor marca o parolă, care trebuie memorată (cele 4 litere din codul de participare trimis organizatorului sau oricare alte patru litere). În termen de două zile lucrătoare de la data concursului, organizatorul va expedia foile de răspuns completate de elevi, prin colet poştal, la adresa: Editura Sigma: O.P.83, C.P.36, București.

- online, pe platforma cangurul.net

Profesorul comunică elevilor codul său de organizator (format din cinci cifre), pentru ca aceştia să se poată înscrie la concurs pe www.editurasigma.ro. La înscriere, fiecare participant primeşte codul (de forma 12345-ABCD). Cu ajutorul acestui cod, elevul poate susţine concursul pe platforma www.cangurul.net. Părinții pot înscrie elevii individual, urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro.

[click aici pentru produsul digital]

Susținerea online va avea loc de vineri, 15 decembrie, ora 12:00, până luni, 18 decembrie, ora 20:00. Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor.

Unde pot citi un regulament?

Vă invităm să consultați regulamentul vizitând www.cangurul.ro la adresa aceasta.

Care sunt premiile oferite?

Elevii vor primi diplomă de participare/premiere și analiza testului. Diploma poate fi descărcată direct de pe site, folosind codul de participare.

Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare la sustenabilitatea unui proiect european. Oferta Edu+, definită în regulamentul jocului-concurs Cangurașul matematician pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV aduce beneficii suplimentare însemnate profesorilor organizatori ai centrelor de testare, inclusiv rolul de redactor coordonator al unui număr din revista „EduȘcoală”.

Elevii se pot pregăti pentru jocul-concurs Cangurașul matematician pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV folosind testele de antrenament de pe www.editurasigma.ro, alegând din secţiunea „Cangurul”, opţiunile „Teste de antrenament”şi „Matematică” urmate de selectarea clasei dorite.

Echipa Cangurul România vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare legate de jocurile-concurs Cangurul, la oricare dintre coordonatele următoare:

Telefon: 0212434052, 0746238667, 0758044825, 0758044829, 0748097186;

E-mail: suport@cangurul.ro;

Site web: www.cangurul.ro; www.editurasigma.ro.

Vă mulțumim pentru interesul acordat și le urăm succes copiilor curajoși care răspund și în acest an provocării pe care jocul-concurs internațional Cangurul le-o adresează!

 

Ne exprimăm gratitudinea și salutăm sprijinul primit de la partenerii media ai evenimentului, instituții de presă care au ales să susțină într-un mod admirabil un proiect educațional excepțional adresat noilor generații.