Elevii din grupul țintă al proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj și-au făcut bagajele și au venit cu mic, cu mare la Slănic Moldova unde, timp de o săptămână, au luat parte la ateliere de creație, științe și dezvoltare personală.
Astfel, copiii au învățat cum să transforme un simplu con de brad într-o decorațiune interioară sau un cadou de suflet pentru cei de acasă și au descoperit tainele picturii. În plus, la atelierele de experimente au descoperit ce este un vulcan și ce se întâmplă când acesta erupe, și au reprodus acest proces cu atelierul unor ingrediente pe care le putem găsi în orice gospodărie.
Copiii au descoperit bucuria lecturii la atelierele de Biblioteca vie, unde s-au distrat alături de trainer. Au promis că după această tabără vor lua cu asalt librăriile și bibliotecile pentru a citi cât mai mult.
Tot în cadrul taberei, organizatorii le-au propus copiilor ateliere de dezvoltare personală în cadrul cărora, prin joc și-au descoperit calitățile și punctele slabe și au intrat în contact cu propriile emoții.
Proiectul „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj POCU/74/6/18/104980 - Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Uman 2014-2020“ are o durată de implementare de trei ani și se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Obiectivul general al proiectului este promovarea accesului egal la învățământ, pentru reducerea și prevenirea părăsirii timpurii a mediului educațional, promovarea accesului egal la învățământul preșcolar și școlar și reducerea segregării între copii în județul Dolj. Din grupul țintă fac parte 1100 de persoane, dintre care 800 de copii de diferite vârste și 30 de părinți sau tutori, restul fiind cadre didactice și manageri ai unităților de învățământ partenere.