Luna concursurilor în Dolj

Luna mai a fost o lună a concursurilor pentru elevii din școlile partenere ale proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“.

Concursul de Povești a avut loc pe 13 mai în toate școlile partenere și s-a adresat elevilor din clasele pregătitoare și I-IX. Dacă sarcina elevilor de la clasa pregătitoare a fost mai ușoară, ei lucrând cu abțibilduri, elevii de la clasele I-IX au avut de îndeplinit o misiune puțin mai dificilă- să răspundă la 20 de itemi pe baza unui text adaptat vârstei participanților.

Patru zile mai târziu, pe 17 mai, elevii din clasele pregătitoare și I-IX și-au testat cunoștințele la matematică. Ca și la Povești, cei mai mici dintre concurenți au lucrat cu abțibilduri, în timp ce colegii mai mari, dar tot de la învățământul primar au rezolvat 20 de itemi. Elevii din clasele V-IX au avut de rezolvat 15 itemi.

Câștigătorii concursurilor vor primi pachete cu cărți sau locuri în tabără.

Proiectul „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj POCU/74/6/18/104980 - Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Uman 2014-2020“ are o durată de implementare de trei ani și se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Obiectivul general al proiectului este promovarea accesului egal la învățământ, pentru reducerea și prevenirea părăsirii timpurii a mediului educațional, promovarea accesului egal la învățământul preșcolar și școlar și reducerea segregării între copii în județul Dolj. Din grupul țintă fac parte 1100 de persoane, dintre care 800 de copii de diferite vârste și 30 de părinți sau tutori, restul fiind cadre didactice și manageri ai unităților de învățământ partenere.

Toate detaliile sunt pe www.sieuinvat.ro.