Descoperim sănătatea, jocul și creația

A fost o săptămână încărcată pentru grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în judeșul Dolj“. Părinții și cadrele didactice au participat luni la ateliere de Educație pentru sănătate. În cadrul acestora, participanții au fost ajutați să își descopere calitățile, comportamentele pentru sănătate, dar și pe cele care le pun sănătatea în pericol. Scopul atelierului a fost conștientizarea comportamentelor de risc pentru sănătate și a impactului pe care acestea le pot avea în dezvoltarea copiilor.

Apoi, miercuri, a venit rândul copiilor să petreacă timp alături de formatorii IDEE. Copiii au participat la ateliere de origami, menite să le dezvolte creativitatea dar și să le îmbunătățească abilitățile motrice fine.

Proiectul „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“ este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o durată de implementare de trei ani. Obiectivul proiectului este reducerea riscului de abandon școlar în cadrul grupurilor defavorizate social.

Toate detaliile proiectului sunt pe www.sieuinvat.ro.