Start în proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație a făcut primii pași în implementarea proiectului Educație prin dezbateri în județul Argeș“, proiect derulat în parteneriat cu Ambasada Franței la București.

Astfel, zilele trecute, echipa IDEE a mers la Pitești pentru a se întâlni cu directorii celor patru unități de învățământ care vor lua parte la proiect: Şcoala Gimnazială „Virgil Calotescu“ Bascov, Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“ Piteşti, Şcoala Gimnazială „Traian“ Piteşti și Şcoala Gimnazială „Matei Basarab“Piteşti. În cadrul acestei prime întâlniri au fost prezentate temele proiectului: „Lupta împotriva discriminării de gen“, „Prevenirea sarcinilor nedorite“„Implicarea copiilor şi tinerilor în dezbateri publice“ și a fost stabilit calendarul proiectului. Astfel, în ianuarie va avea loc o nouă întâlnire, de data aceasta cu elevii, părinții și cadrele didactice implicate în proiect, în februarie vor avea loc atelierele de informare pe primele două teme din proiect, iar din luna martie încep dezbaterile.

Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ are ca scop combaterea discriminării de gen, dar și creșterea conștientizării  în legătură cu prevenirea unor sarcini nedorite. Din grupul țintă fac parte 96 de elevi de gimnaziu, 96 de părinți sau tutori ai elevilor și 20 de cadre didactice. Proiectul este implementat cu ajutorul unor mese rotunde și a dezbaterilor desfășurate la nivelul grupurilor vulnerabile și se derulează în perioada 12 noiembrie 2018-31 mai 2019.