IDEE, premiată pentru implicarea în educație

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (IDEE) a fost premiată de Ambasada Franței la București în cadrul unui apel la proiecte destinate societății civile, implicate în susținerea drepturilor și libertăților copiilor.

Proiectul Educația prin dezbateri în județul Argeș are ca scop combaterea discriminării de gen, dar și creșterea conștientizării  în legătură cu prevenirea unor sarcini nedorite. Din grupul țintă fac  parte 96 de elevi de gimnaziu din patru unități de învățământ din județul Argeș (Şcoala gimnazială „Virgil Calotescu", Bascov;Şcoala gimnaziala „Tudor Vladimirescu“, Piteşti; Şcoala gimnaziala „Traian“, Piteşti;Şcoala gimnaziala „Matei Basarab“, Piteşti), 96 de părinți sau tutori ai elevilor și 20 de cadre didactice. Proiectul este implementat cu ajutorul unor mese rotunde și a dezbaterilor desfășurate la nivelul grupurilor vulnerabile și se derulează în perioada 12 noiembrie 2018-31 mai 2019.

IDEE a fost premiată cu o subvenție de 4000 de euro în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri la Ambasada Franței.

„Vreau să mulțumesc Ambasadei Franței și doamnei ambasador pentru încrederea acordată acestui proiect al IDEE. El are două obiective: familiarizarea elevilor cu ceea ce este discriminarea de gen și cum poate fi ea combătută, componenta de educație sexuală, dar și implicarea elevilor în dezbateri. De altfel, cele mai bune grupuri se vor califica la un concurs în cadrul căruia elevii de gimnaziu vor dezbate principalele probleme ale societății românești. Temele vor fi alese de către specialiștii IDEE, dar și de partenerii din județul Argeș: profesori, psihologi, sociologi, consilieri școlari.“ Boris Singer, director onorific IDEE.

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație este o organizație profesională  înființată în 2007, care reunește cadre didactice și specialiști din educație. Scopul IDEE este realizarea unei comunități capabile să creeze mecanismele necesare creșterea nivelului de performanță din învățământul preuniversitar din România.

În prezent, IDEE derulează proiectul Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor nostri în județul Dolj, POCU/74/6/18/104980, proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj.