Obiectivul principal al aceste conferințe îl reprezintă schimbul de bune practici în educație și dezvoltarea competențelor participanților de a proiecta și desfășura activități educative cu impact pozitiv asupra elevilor, activități care să îi atragă să învețe într-un mediu plăcut, fără presiuni.
O mare parte dintre aceste competențe vor fi formate, dezvoltate în cadrul workshop-urilor care sunt structurate pe două module:
- un modul destinat managerilor/ membrilor ai echipelor manageriale din cadrul proiectului;
- un modul destinat cadrelor didactice din grupul țintă.
Printre workshop-urile propuse la ediția din acest an, aș dori să menționez:
1. Pentru manageri scolari/membri ai echipei manageriale
- LEADERSHIP - participanții vor exersa tehnici de comunicare specifice unui stil de conducere coerent, deschis față de ceilalți, orientat spre soluții.
- DECISION MAKING SAU REZOLVAREA DE PROBLEME ȘI LUAREA DECIZIILOR ‒ pune accentul pe importanța lucrului în echipă în rezolvarea de probleme și luarea deciziilor.
2. Pentru personalul didactic
- ATELIERUL CREATIVITATE ÎN PREDARE ‒ își propune să vină în sprijinul cadrelor didactice de a realiza activitățile de predare și învățare într-un mod cât mai plăcut, util pentru elevi în așa fel încât să le dezvolte imaginația, gândirea critică.
- COMUNICAREA ȘI GESTIONAREA CONFLICTELOR ‒ se vor aborda teme privind motivele generatoare de conflict; tratarea conflictului, posibile soluții.
- MOTIVAREA ELEVILOR - participanții vor elabora și planifica tehnici de motivare a elevilor pentru o învățare eficientă.