Conferinta "Traditie si creativitate in scoala" - editia a II-a

Sigla ideeccdcmbraesigla scoalasigma

 

Invitatie Conferinta Nationala Traditie si creativitate în scoala - Editia a II-a


Program conferinta

 

Formular inscriere articol 

 

Formular participare Sesiunea de comunicari - 8 septembrie 2018

 

Criterii generale 

 

CONFERINŢA CU PARTICIPARE NAŢIONALĂ 
„TRADIŢIE ŞI CREATIVITATE ÎN ŞCOALĂ” – editia a II-a

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie (IDEE) în parteneriat cu Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Şcoala Gimnazială „Ferdinand I” şi Editura Sigma, vă invită să participați la Conferinţa Naţională TRADIŢIE ŞI CREATIVITATE ÎN ŞCOALĂ – ediţia a II-a, eveniment organizat în vederea sustenabilităţii proiectului „Dezvoltarea competenţei de comunicare în limba maternă a elevilor din învăţământul primar pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice”, proiect cofinanţat din FSE prin POSDRU 2007-2013, contract POSDRU/154/1.1/G/139340.

Conferinţa se adresează inspectorilor şcolari, directorilor, directorilor adjuncţi şi cadrelor didactice din cadrul tuturor formelor de învăţământ preuniversitar şi universitar care doresc să îşi împărtășească opiniile cu privire la educaţia din România.            

 

ÎNSCRIEREA PARTICIPANŢILOR

Pentru participare vă rugăm să ne trimiteţi articole care abordează teme specifice managementului educaţional, specialităţii dumneavoastră[1] sau secţiunii aniversare 100 de ani de educaţie în România. O comisie alcătuită din specialişti va aprecia articolele trimise şi va decide includerea acestora în publicaţiile conferinţei, care vor avea alocate coduri ISBN. Veţi procura, contra sumei de 70 lei, un set format din cele două volume tipărite.

Toţi participanţii vor primi certificate / adeverinţe care vor dovedi faptul că au luat parte la conferinţă.

În acest an, vă oferim posibilitatea de a vă prezenta lucrările publicate şi, totodată, de a întâlni şi alţi participanţi în cadrul Sesiunii de comunicare ce se va desfăşura în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale Ferdinand I, sector 2 Bucureşti,  în data de 8 septembrie 2018, conform programului anexat. Formularul de înscriere la Sesiunea de comunicare va fi disponibil începând cu 1 iulie 2018.

 

I. Management Educaţional

Din sfera managementului educaţional pot fi accesate subiecte precum:

 • Tipologia managerului instituţiei de învăţământ;
 • Diagrama Gantt – cheia unei planificări reuşite;
 • Provocări ale misiunii de manager şcolar;
 • Metode de finanţare / proiecte de succes;
 • Managerul de şcoală – între misiunea de profesor şi cea de „şef“;
 • Relaţia dintre şcoală şi inspectoratul şcolar;
 • Consiliul de Administraţie – în relaţia cu managerul şcolar.

 

II. Articole de specialitate

Acestea se pot axa în jurul următoarelor aspecte:

 • Pregătirea pentru examene;
 • Cum îl învăţ pe elev să înveţe;
 • Portofoliul elevului;
 • Necesitatea folosirii mijloacelor de învăţământ moderne;
 • Elevul – partener al actului de predare;
 • Harul pedagogic;
 • Teama de a vorbi în public şi cum mă vindec de ea;
 • Profesorul văzut ca model;
 • Consilierea şcolară şi necesitatea ei;
 • Profesorul mentor şi profesorul debutant;
 • Comunitatea – oglinda calităţii educaţiei;
 • Măiestria de a scrie un proiect didactic.

 

III. Educaţia – liant al Marii Uniri de la 1918

Anul acesta avem o secţiune specială dedicată aniversării a 100 de ani de educaţie în România.

Anul 2018, cel al Centenarului Marii Unirii, este un moment de sărbătoare pentru şcoala românească şi pentru dascălii ei, văzuţi ca promotori ai unităţii lingvistice şi intelectuale, realitate care a premers şi a înlesnit marele eveniment istoric. Ca urmare, vă lăsăm pe dumneavoastră, cadrele didactice, să vă exprimaţi bucuria de a face parte dintre cei care croiesc istoria unei ţări, invitându-vă să scrieţi articole despre acest mare eveniment istoric care a schimbat pentru totdeauna faţa României.

 

Subiectele propuse au un caracter orientativ, dumneavoastră având libertatea de a aborda orice tematică aferentă specialităţii de predare sau managementului educaţional.

 

NOU! Invităm profesorii participanți, la o Sesiune de comunicări pe teme din educație care va avea loc în data de
8 septembrie 2018, la București – sala de festivităţi din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ferdinand I” între orele 10:00 – 16:00, și în cadrul căreia participanții își pot susține lucrările. Cele mai originale lucrări propuse vor fi premiate în cadrul acestei sesiuni. Înscrierea participanților se va face până la data de 15 august 2018 prin completarea formularului ce va fi postat pe site-ul http://idee-org.net, secţiunea Evenimente şi Informaţii

NORME DE REDACTARE

Articolele vor fi redactate în Word, în format A4, folosindu-se caracterul Times New Roman, mărimea 11, spațiul între rânduri de 1 cm şi, obligatoriu, diacritice. Articolul trebuie să aibă minimum două pagini şi maximum cinci pagini. Titlul lucrării va fi scris cu majuscule, centrat. Sub titlu se vor preciza: profesia, numele și prenumele autorului/autorilor, instituția, localitatea, județul. La finalul lucrării, se vor consemna, obligatoriu, toate referințele bibliografice în ordinea care urmează: numele și prenumele autorului, titlul lucrării din care s-a citat (scris cu litere italice), editura, anul apariției, numărul paginii citate. În cazul în care există imagini ce urmează a fi inserate în text, acestea vor fi trimise separat în format electronic .jpg sau .tif; dacă sunt preluate de pe internet, se va preciza sursa. De asemenea, se recomandă folosirea imaginilor (grafice, tabele, scheme) doar dacă sunt strict necesare ilustrării conținutului științific. Responsabilitatea pentru conținutul articolelor și al imaginilor revine în totalitate autorilor.

Pentru identificarea mai uşoară a lucrărilor, fişierele încărcate vor fi salvate cu următoarele tipuri de denumiri: management_nume_prenume sau specialitate_nume_prenume saucentenar_nume_prenume).

 

Pentru informaţii suplimentare accesaţi adresa http://www.idee-org.net, secţiunea Evenimente si informatii.

Pentru orice informaţii şi clarificări vă stăm la dispoziţie.

Persoane de contact:

coordonator proiect: Mihaela Spătăreanu – tel. 0763.661.164;   Diana Nădejde – tel. 0756.712.802

e-mail: office@idee-org.net; mihaela.spatareanu@yahoo.com; ednadejde@gmail.com

 

Attachment Size
Adresa Conferință TC IDEE ed II338.28 KB 338.28 KB
Criterii_generale_de_apreciere.pdf177.69 KB 177.69 KB
Program_conferinta_ed_II.pdf117.54 KB 117.54 KB