Știre

Tabără cu voie bună și creativitate

Elevii din grupul țintă al proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj și-au făcut bagajele și au venit cu mic, cu mare la Slănic Moldova unde, timp de o săptămână, au luat parte la ateliere de creație, științe și dezvoltare personală.

Atelier Biblioteca vie – Călătorie pe tărâmul cărților

Elevii din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“ s-au pregătit pentru vacanța de vară în cadrul unor ateliere menite să încurajeze lectura. Atelierul „Biblioteca vie- Călătorie pe tărâmul cărților“a propus elevilor și preșcolarilor activități adaptate nivelului de dezvoltare specific fiecărei vârste.

Comunicare eficientă pentru un climat propice învățării

În cadrul cursului „Comunicare eficientă pentru un climat propice învățării“ participanții au fost împărțiți în 11 grupe, fiecare grupă fiind formată din 25 de profesori din unitățile de învățământ partenere ale proiectului.Cursul s-a adresat cadrelor didactice din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“, derulat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație - IDEE și ISJ Dolj.

Luna concursurilor în Dolj

Luna mai a fost o lună a concursurilor pentru elevii din școlile partenere ale proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“.

Concursul de Povești a avut loc pe 13 mai în toate școlile partenere și s-a adresat elevilor din clasele pregătitoare și I-IX. Dacă sarcina elevilor de la clasa pregătitoare a fost mai ușoară, ei lucrând cu abțibilduri, elevii de la clasele I-IX au avut de îndeplinit o misiune puțin mai dificilă- să răspundă la 20 de itemi pe baza unui text adaptat vârstei participanților.

Creativitate, mișcare și învățare la Cetate

Elevii și preșcolarii din Cetate s-au distrat, au creat și au învățat în cadrul atelierelor susținute de IDEE. Cei mai mici dintre copiii din grupul țintă al proiectului „Educație de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“ au realizat o felicitare de primăvară, au recunoscut semnele grafice și și-au dezvoltat abilitățile psihomotrice.

O primăvară plină de culoare în Dolj

Elevii din școlile partenere ale proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“ au sărbătorit primăvara într-un mod special- elevii de gimnaziu au lucrat felicitări pentru mame, bunici și prietene folosind tehnica quilling.

Familia mea- un atelier pentru pitici

Piticii din învățământul preșcolar care fac parte din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“ au participat recent la atelierul „Familia mea“. În cadrul acestuia, copiii au identificat membrii propriei familii, dar și relațiile dintre aceștia, și au realizat corespondența între diverse animale și puii acestora. Preșcolarii au lucrat pe fișe adaptate nivelului lor de dezvoltare.

Cărțile vin la tine- Biblioteca vie- Mica Unire

Elevii din școlile partenere ale proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“ au descoperit conceptul bibliotecii vii,. în care cărțile prind viață, devenind persoane ce îndeplinesc rolul operei pe care o reprezintă.

Atelierul și-a propus să dezvolte competența de comunicare în limba maternă, să formeze gândirea critică, să dezvolte capacitatea de argumentare în comunicare și să cultive gustul pentru lectură.

Ateliere de educație pentru sănătate în Dolj

Ce este sănătatea? Care sunt comportamentele sanogene? Dar cele de risc pentru sănătate? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care am găsit răspunsul împreună cu părinții și cadrele didactice din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“, în cadrul unor ateliere de educație pentru sănătate desfășurate în lunile noiembrie-decembrie anul trecut.